Nieuws

Koken met commandanten

19 september 2013, 14:13 uur | door: Brandweer

Brandweer werkt regionaal samen in kookworkshop

Overgenomen uit de nieuwsrubriek van www.vrzw.nl
Met de woorden: ‘’Wij gaan er natuurlijk voor dat de bladzijden met onze recepten het meest worden geraadpleegd’’ opent Hilda Raasing, directeur Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, onze kookworkshop. Brandweer Nederland nam het initiatief een kookboek te maken voor en door de brandweer. Doorspekt met de trots, passie en liefde voor het brandweervak. Acht enthousiaste brandweerlieden vanuit alle korpsen in onze regio bereidden een geweldig driegangen menu. De andere 24 veiligheidsregio’s volgen een zelfde soort workshop.

In de brandweerkazerne in de pittoreske stad Edam stonden tafels klaar met kookgerij en ingrediënten. Op het menu stond onder andere de ‘Purmerender paprikasoep met Beemster bruchetta’, een écht streekgerecht. Het hoofdgerecht is een overheerlijk visgerecht en het menu eindigt met een chocoladetoetje. ‘’En het smaakt voortreffelijk’’, aldus één van de deelnemers tijdens het diner.

Verhalen uit het veld
Er werd meer gedaan dan alleen gekookt. Beroeps en vrijwilligers vertellen hun verhalen over het korps, specifieke incidenten en de unieke facetten van de brandweer in deze regio. Aangevuld met mooie foto’s van de dag, hopen wij op een mooi eindresultaat.

Goede regionale samenwerking
Frank Kuntz, kwartiermaker afdeling Incidentbestrijding, sluit de dag af met de woorden: ‘’Vandaag hebben jullie laten zien dat met de juiste ingrediënten regionaal samenwerken eenvoudig kan zijn. Goed om te zien in de opmars naar de nieuwe regionale brandweerorganisatie dat jullie vandaag hier met zoveel plezier hebben staan koken. Een zeer geslaagde dag!’’  

 


Meer nieuws

<
>

  • Contactgegevens
  • Kazerne Brandweer Beemster
  • Klaas Hogetoornlaan 5
  • 1462 JM Middenbeemster
  • Tel. 0299 - 68 36 16
  • Rechten
  • Brandweer Beemster
  • © copyright 2013
  • Website ontwikkeling