19 september 2013, 14:13 uur | door: Brandweer
In de brandweerkazerne in de pittoreske stad Edam stonden tafels klaar met kookgerij en ingrediënten. Op het menu stond onder andere de ‘Purmerender paprikasoep met Beemster bruchetta’, een écht streekgerecht. Het hoofdgerecht is een overheerlijk visgerecht en het menu eindigt met een chocoladetoetje. ‘’En het smaakt voortreffelijk’’, aldus één van de deelnemers tijdens het diner.
Verhalen uit het veld
Er werd meer gedaan dan alleen gekookt. Beroeps en vrijwilligers vertellen hun verhalen over het korps, specifieke incidenten en de unieke facetten van de brandweer in deze regio. Aangevuld met mooie foto’s van de dag, hopen wij op een mooi eindresultaat.
Goede regionale samenwerking
Frank Kuntz, kwartiermaker afdeling Incidentbestrijding, sluit de dag af met de woorden: ‘’Vandaag hebben jullie laten zien dat met de juiste ingrediënten regionaal samenwerken eenvoudig kan zijn. Goed om te zien in de opmars naar de nieuwe regionale brandweerorganisatie dat jullie vandaag hier met zoveel plezier hebben staan koken. Een zeer geslaagde dag!’’