Nieuws

Drie van de vier kwartiermakers VrZW bekend!

29 april 2013, 13:00 uur | door: Brandweer Beemster

De VrZW heeft nu drie Kwartiermakers bekend gemaakt:

Onderstaand een kort profiel van de aankomende VrZW-collega´s.

Bedrijfsvoering: Joep Rozendal

Joep Rozendal start formeel per 1 juli voltijds als Kwartiermaker en afdelingshoofd Bedrijfsvoering. In juni zal hij al af en toe aanwezig zijn voor kennismakingsgesprekken. Joep heeft een tijdelijke aanstelling tot 31 december; per 1 januari 2014 treedt hij in vaste dienst.

Joep Rozendal komt van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, waar hij sinds 2001 als adviseur en sinds 2009 als partner van de adviesgroep Veiligheid werkt. Hij heeft ruim 8 jaar ervaring binnen veiligheidsregio’s. Hij was in meer dan tien regio’s betrokken bij de vorming van de veiligheidsregio en bij de regionalisering van de brandweer, zowel in de rol van extern adviseur als in die van projectleider/interim manager en eindverantwoordelijke.

Als oud-officier van het Korps Mariniers enerzijds en bestuurskundige en veranderkundige anderzijds, brengt Joep een bijzondere combinatie van kwaliteiten met zich mee, die de selectiecommissie unaniem voor hem deed kiezen. Joep is een fanatiek marathonloper en houdt ervan de extremen op te zoeken: in 2010 won hij bij een temperatuur van min 20 de Noordpoolmarathon. Hij is 43 jaar en woont met echtgenote en twee kinderen in Baarn.

 

Vakbekwaamheid en kennis: Monique van Beek

Onze collega Monique van Beek gaat naast haar huidige functie als afdelingshoofd Crisisbestrijding en Rampenbeheersing, per 1 junikwartier maken voor de afdeling Vakbekwaamheid en kennis. Zij is het beoogd afdelingshoofd van deze nieuwe afdeling per 1 januari 2014.

Monique heeft aan de basis gestaan van de herinrichting van onze organisatie en wil zich inzetten voor de strategische doorontwikkeling daarvan. Zowel in haar huidige functie als vroeger bij de politie heeft zij ruime ervaring met veranderprocessen opgedaan.

Als kwartiermaker wil zij de afdeling Vakbekwaamheid en kennis ontwikkelen tot een regionaal volwaardig kenniscentrum van de organisatie. Met haar bewezen kwaliteiten op het gebied van bindend leiderschap, het werken aan teamgeest en haar oog voor ontwikkeling, brengt zij mensen in gesprek en processen in beweging. Zo schept zij een veilige omgeving en een lerend klimaat, en dat maakt haar bij uitstek geschikt voor haar nieuwe functie. Monique behoeft geen nadere introductie bij haar collega´s van VrZW: die kennen haar als een gedreven organisator, een innovatief denker met lef, en bovenal als een bijzonder prettig mens.

 

Incidentbestrijding: Frank Kuntz

Frank Kuntz start per 1 juni als Kwartiermaker / beoogd afdelingshoofd Incidentbestrijding en plaatsvervangend Regionaal Commandant voor VrZW. Hij start op basis van detachering vanuit zijn huidige werkgever Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). Hier is hij werkzaam als sectormanager Algemene Gezondheidszorg & GHOR en tevens als waarnemend directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Kennemerland.

Frank is een interne kandidaat: hij is sinds 1991 vrijwilliger bij Brandweer Zaanstad en vanaf 2006 kazernecommandant van kazerne Zaandam-Botenmakersstraat. Verder was hij onder andere 12 jaar brandweerduiker, waarvan enige jaren ook coördinator van de duikploeg, had zitting in de OR en was lid van de commissie Regionaal Dekkingsplan VrZW.

Met Franks huidige werkkring VRK wordt een detacheringovereenkomst afgesloten van 1 juni tot 31 december, voor een aantal dagen per week. Hij komt vervolgens per 1 januari 2014 in dienst van VrZW. Zijn brede ervaring als integraal manager binnen een veranderende veiligheidsregio, gecombineerd met zijn praktische kennis van onze regio als vrijwilliger in Zaanstad, maken hem de juiste man voor de functie. Frank is 40 jaar en woont met echtgenote en twee kinderen in Zaandam.

 

De vacature voor Kwartiermaker Risicobeheersing is nog niet vervuld. Hiervoor gaat de selectiecommissie extern werven, de procedure wordt binnenkort opgestart. 


Meer nieuws

<
>

  • Contactgegevens
  • Kazerne Brandweer Beemster
  • Klaas Hogetoornlaan 5
  • 1462 JM Middenbeemster
  • Tel. 0299 - 68 36 16
  • Rechten
  • Brandweer Beemster
  • © copyright 2013
  • Website ontwikkeling